korsbandsoperationer.blogg.se

Vägen tillbaka efter kollision i skidbacken

New York tips

Kategori: Rehab

 
Under senaste veckan fick mina nya starka korsband bekänna färg, promenerade enligt mobilappen nästan 13 mil på en vecka!! Varför då kan man undra.... Jo vi var i min absoluta favoritstad New York i hela 8 dagar. Det var jympaskor på fötterna sedan ut och njuta av Manhattans puls. Åkte såklart även t-bana och taxi men att gå är det bästa sättet att ta sig runt, plötsligt upptäcker man nya ställen och områden som ser hur mysiga ut som helst. För att spara tid och hinna med så mycket som möjligt är det trots allt bra att ta till andra färdmedel än benen tex. när finskorna är på och bord bokat på någon trevlig restaurang. Jag fick inte alls ont i knäna, däremot i benhinnorna och under fötterna men det var bara att ignorera. I slutet på veckan släppte smärtan, benen insåg väl att jag inte lyssnade på dem utan promenerade vidare. De gav upp sitt gnällande... Ha!
 
Här kommer lite NYC tips från oss.
 
 
Vi bodde på Hudson Hotel, ligger mellan ave. 8-9 på
58'th street. Mysig rooftop bar och trevliga umgängesytor/barer på hotellet men rummen är små (Standarrummen är klaustrofobiskt små så vi bytte upp oss, dyrt men så värt det, dock var badrummet ändå väldigt litet) och personalen dryg, trist. Läget är jättebra även om vi gillar downtown bättre. Här är det nära till Central Park, Lincol center, Colombus cirkel och bra shopping. Trevliga matställen i olika prisklasser i detta område som heter Hells kitchen. Nedan en bild från innergården på Hudson. 
 
 
 
Fin vy, eller hur!
 
Från rooftop baren!
 
 
Vi tog pendeltåget ut till Scarsdale där jag jobbade som Au-pair 1983-84. Häftig och märklig känsla att komma ut hit igen. Det har inte blivit av att jag åkt hit när vi varit i NY förut. 7 Gilmore Court bodde jag på, familjen bor inte kvar  . Faktiskt värt att se lite utanför Manhattan också, stor kontrast mot tempot i city. Bra tågförbindelser och tydlig info.
 
Resturangtips: Det finns många så galet bra matställen men här kommer några som vi var extra nöjda med den här resan ( det varierar)
PJ Clarks har galet goda burgare. Finns flera, vi var på den som ligger east 53, 3 ave. Härlig stämning, mycket folk, glatt och vänligt!
 
Balthazar är en riktigt trevlig fransk bistro, en klar favorit! ligger i Soho på hörnet av Spring Street/Crosby. Mkt folk vid lunch och såklart på kvällarna. Bordsbokning är att rekommendera  vi hade tur som slapp vänta för vi hade inte bokat. 
 
 
 
 
 
Buddakan i Meatpack också jättetrevlig. God asiatisk mat. Lite clubkänsla när man kommer in, läckert!
 
 
Oysterbaren på Grand Central är toppen, åt lunch där! En härlig puls och skön stämning.
 
Sedan gillade vi Cipriani som ligger i Soho. Dyrt men mycket god Italiensk mat. Mycket folk vid lunch och på kvällar. Vi åt sen lunch och då fanns det gott om plats.
 
 
På hotel Bowery i Soho ligger en trevlig Italiensk resturang som heter Gemma, där åt vi nog världens godaste pizzor till lunch. Värt ett besök!
 
 
Ett mysigt café är Sweetbakery corner som ligger på Hudson street i Greenvillage, hela det området är så himla   härligt!
 
 
 
Vi besökte både Moma och Guggenheim, där  tittade vi på de stora mästarnas verk. Picasso, Kandinsky, Matisse och många många  fler! Verkligen häftigt att se dem på riktigt. Väl värt ett besök!
 
 
Vi var också på Metropolitan och såg operan La Bohéme. Det kan jag varmt rekommendera, så maffigt och vilken miljö. Mycket vackert. En underbar kväll!
 
 
 
 
 
Vi köpte biljetterna där, bättre pris än att köpa på nätet hemifrån.
 
Var också sugna på en Broadwayshow så vi köpte biljetter  på Tkts samma dag. Det är upp till halva priset men då har de inte till alla shower så det är en chansning och det går endast att köpa till samma dag. Vi behövde bara köa i 30 min sedan gick vi därifrån med biljetter till musikalen Chigago. Så nöjda med det! Tkts har kontor mitt på Times square. Lätt att hitta. 
 
 
Att bara gå runt är också jättemysigt. En promenad över Brooklyn bridge kan jag varmt rekomendera. Mycket folk där men utsikten in över Manhattan är så läcker så det är värt att trängas. Inte trångt hela sträckan, men nästan. Central park är ett måste, enligt mig när man är i NY, så fint där och mycket att titta på.
 
 
 
En annan skön promenadtur är från Battery park och längs med vattnet på västra sidan. Så mysigt att gå där. Vi tänkte även gå  Highline walk men vi hann inte den här gången. Den kan jag också rekommendera. Fin vy och mycket som händer längs den walken. 
 
En bar med fantastiskt utsikt är den från Rainbow room bar 65. Magisk utsikt över Empire och skyline. 
 
 
 
Ett besök på 9/11 memorial är helt klart värt tiden. Så mycket att se, ledsamt och sorgligt såklart. Helt sjukt att det ens har hänt!
 
 
 
I ❤️NYC .....och att knäna orkade med allt farande på stan. Gott om bra shopping naturligtvis, mycket känns dyrt nu när dollarn är så stark för oss svenskar. Blev inte lika mycket shopping den här gången. Känns larvigt att handla när det kostar mer där än i Sverige. Lite slank dock ner ändå. Skor, byxor, toppar jackor hmm jo det blev nog en del iaf när jag tänker efter. Nu blir det shoppingförbud ett tag. Vi har ju faktiskt firat 10-årig bröllopsdag den här resan så det är klart att vi unnat oss lite extra av det mesta.❤️
 
 
Snart dags för premiär i skidbacken, längtar....
 
Kommentera inlägget här: