korsbandsoperationer.blogg.se

Vägen tillbaka efter kollision i skidbacken

Liiite "utförs" igen

Kategori: Rehab

Kunde inte hålla mig längre, kände att det var dags och ta på sig pjäxor och skidor igen. Senaste gången de var på så vek sig båda benen, det var direkt efter påkörningsolyckan i Lundsrappet (13.5 månad sedan) Jag har inte haft på pjäxorna sedan dess. Det är inget bra minne att bära med sig så idag bestämde jag mig för att försöka tvätta bort det. Jag ville känna hur knäna reagerar på pjäxorna, att luta sig fram och i sidled. Skulle det göra ont? Vara stelt? Ostadigt? Förväntansfull tryckte jag ner fötterna i mina gamla Lange, maken hämtade upp skidorna från skidförrådet. Sedan var det bara att....
 
1. Gå i pjäxor med den typiska lätt framåtlutande knäande gångstilen. Check på den, inga problem!
 
 
2. Böja sig fram och ner! Gick utmärkt det också.
 
 
3. Luta sig åt höger med lite stöd för säkerhets skull. "Fot och knä alltid i samma vinkel, vik INTE in knät" Kattis (sjukgymnasten) ord ekade i huvudet. Det funkade bra, kändes riktigt bra och stabilt!
 
 
4. Samma sak åt vänster vilket gick lika bra det!
 
 
5. Trycka ner pjäxorna i bindningen och glida lite fram med skidorna. En härliga känsla, det gled ganska trögt men det var nog bara bra det! Testade att luta mig fram, hänga i plösen och böja mig ner så mycket det gick. Det var inga problem. Det gjorde inte ont eller kändes stelt.
 
 
6. Kantställa åt höger....
 
 
7. Kantställa åt vänster......
 
 
Inga problem med att vinkla ben, knä och fot i samma linje. Vågade inte kantställa med mer böjda ben än ovan, behöver bli starkare i låren och knäna först. Det blir nog bra det här. Lite mer rehab bara.
 
8. Sedan stakade jag mig upp till vägen och åkte  ner mot stugan flera gånger. På bilden laddar jag att ta mig ner för "minibacken"och svänga upp mot entrén. Det gick inte fort och knäna bråkade inte alls 😄 Tänkte att hjälmen och ryggplattan inte behövdes haha...
 
 
9. Allt gick bra så nu längtar jag upp till Åreskutan som gömmer sig där i molnet, men det är 6 månader av rehab kvar... Suck... Men jag är jättenöjd med att kommit så här långt! Det blev ett rehabpass på Sports gym efter denna lilla skidpremiär på uppfarten.
 
 
10. Det bästa av allt var att idag blev det inte bara after rehab utan det blev faktiskt även after ski, 4 långsamma åk nerför uppfarten räknas 😄 Eller hur? Pizza och mineralvatten på Wersen's satt fint! Avstod gluwein, tänkte att det är dumt att dricka alkohol direkt efter ett två timmars benpass på gymet. Klokt va!