korsbandsoperationer.blogg.se

Vägen tillbaka efter kollision i skidbacken

Längdskidor igen

Kategori: Rehab

För några timmar sedan ramlade sju ivriga och laddade skidåkare ut från stugan. Kvar blev jag och tog hand om disk och frukostens smulor. En ny roll för mig, det här med att erbjuda sig att sköta ALL markservice och vara den som säger saker som "Se så skynda er ut i backen nu". De får passa på för nästa år är jag den som ivrigt rusar iväg ut till pisten  haha....kul ändå att se deras åkglädje!
 
Just nu är min syster här med man och två tonårsbarn. Jättekul att ha dem här i Åre. De bor i Skåne så vi träffas inte så jätteofta. Min make,  min son och hans flickvän är också här, mysigt! De firade jul här och flickvännens familj hade hyrt ett eget boende nära oss. Julhelgen blev toppen, nu laddar vi om för morgondagens nyårsfirande. På julafton gav jag mig själv en liten julklapp. Jag åkte längdskidor för första gången sedan olyckan i början på 2015.
 
 
Fick klartecken av min sjukgymnast, hon sa att fyra månader efter senaste korsbandsoperationen går det bra att åka längdskidor igen. Med vissa förhållningsregler dvs inga backar och det får inte vara isigt så att skidan släpper och knäet blir översträckt av att det far bak okontrollerat. Då kan senaste korsbandet gå av igen. Det gick bra att åka, knäna blev lite stumma efter ett tag. Jag åkte bara ett varv på 1 km. Var så himla rädd att ramla, är ingen längdåkare egentligen. Började åka för några år sedan och tycker det är svårt, slalom är lättare för mig. Ett varv fick räcka när det nu gick så bra, bäst att sluta på topp så inget händer. Tänker ta två varv när det är lite mindre folk i spåret, nu har det fullkomligt vält in nyårsfirare till skidparadiset.
 
Här kommer lite fler bilder från premiärturen.
 
 
 
 
Ser spänd ut, och det var jag också! Tänk om jag ramlat och dragit av det igen, ve och fasa att hamna på ruta ett igen. Jag hade inga knäskydd, det borde jag nog haft för att känna mig trygg. Ska köpa ett par för just korsbandsskador, de behövs ändå när jag ska åka slalom igen nästa vinter. Efter turen fick jag lite ont i knäna men det gick över efter någon timme. Var nog bara ovan vi just de rörelserna. För övrigt har jag tränat nästan varje dag på Sportsgym här i Åre. Träffade en Knäkompis från Täby rehab där, kul! Varannan dag har jag tränat ben/knä och varannan dag kondition och överkropp, motivationen är skyhög! Extra hög i den här miljön av förklarliga skäl. Jag har också tagit långpromenader upp och ner längs med gångvägarna här i Björnen. Bra puls och knäträning att gå upp och ner. Jag använder broddar, säkert  och bra! Det är ganska halt på sina ställen. Nu ska jag ut och gå en sväng, titta upp mot Åreskutan där familjen sladdar runt för fullt just nu. Lyckliga dem ❤️🎿❄️
 
Kämpa på alla och vara rädda om er i vinterhalkan. Gott nytt år!