korsbandsoperationer.blogg.se

Vägen tillbaka efter kollision i skidbacken

Testerna närmar sig

Kategori: Rehab

Dags för en liten uppdatering, de kommer inte lika tätt längre för det händer inte lika mycket som i början på denna korsbandsresa. Jag blir säkert allt starkare men jag tänker liksom inte på det för jag ökar viktbelastningen så lite i taget. Knäna bekymrar inte mig in min vardag så ofta. Det är fortfarande svårt dock att stå på knä på hårt underlag. Besvärligt när pluppen till öronhänget rullar in under sängen. Händer typ nästan varje morgon för jag är så himla morgontrött.
 
Nästa vecka ska jag göra tester hos sjukgymnasten för att se hur långt jag kommit. De lär väl visa vad jag ska lägga mer krut på resten av rehabtiden så jag når mitt mål, att kunna åka utförsåkning igen! Det blir styrke och hopptester av olika slag, spännande att få veta hur jag ligger till. Nu har vi inget friskt ben att jämföra med så hon får jämföra med vad som är normalt med tanke på min ålder, mina förutsättningar och min träningsbakgrund. 
 
Idag på rehaben kände jag faktiskt att jag blev trött på mig själv och min egen hårda disciplin. Jag var så himla trött och det kändes enformigt (rehab ÄR enformigt dessvärre) Jag brukar kunna koppla på någon typ av autopilot och bara mata på men idag tog det emot. Kände så för att hoppa över någon övning, fuska helt enkelt! Men icke, det kunde jag inte. Jag körde på och blev helt slut, mer än vanligt. Det är mycket på jobbet också och krafterna räcker knappt till för 3 långa rehabass i veckan på strax över 2 timmar styck samt två kondition och överkroppspass på 1,5 t/v. Så jag borde kunna fuska lite för att inte ta kål på mig själv. Varför kan jag inte det då? Märkligt hur jag på något sätt biter ihop och nästan plågar mig själv! Antar att det ändå är bra på sikt för att nå önskat resultat "blod,svett och tårar" har man hört förr..
 
Har jobbat lite efter middagen och nu laddar jag mitt immunförsvar med ett glas ingefära och limevatten. Gjorde det väldigt starkt, det river i halsen! Hela familjen tog ett glas, de har vant sig vid smaken nu, det är bra så vi håller oss friska hela gänget! Alla tränar och står i 😀
 
 
Snart fyller det första nya korsbandet 1 år, den 8 maj närmare bestämt. Det är det högra knäet som opererades först och det benet är också lite starkare på lårets baksida märker jag. Det har ju ett försprång på 3,5 mån jämfört med det vänstra!
 
Tar nya tag imorgon 😀 Kämpa på alla därute, vi blir färdig med vår rehab en vacker dag 💕