korsbandsoperationer.blogg.se

Vägen tillbaka efter kollision i skidbacken

Komma i fatt sig själv

Kategori: Rehab

Ja, det har jag äntligen gjort i helgen och det känns sååå skönt! När jobb och rehab tar det mesta av den vakna tiden kommer det dåliga samvetet av att inte hinna med det sociala livet och hemmet. Hinner bara med det som är basic men till slut behöver vänner och hem ändå lite mer omsorg än så. Annars glöms man bort och jag trivs inte hemma om det blir för svårt att hitta det jag behöver eller det gror igen. Lite pedant är jag (tyvärr). Vill ha ordning och reda runt mig för att må bra. Det kan stressa mig ibland. Det skulle vara skönt om jag kunde strunta i stöket och koppla av ändå men det går bara inte.
 
Nöjda med denna helg, oj vad vi hann med mycket, både maken och jag! Vi har både kopplat av och tränat, jag har klippt mig, vi har fixat och städat lite extra hemma samt träffat vänner. Fredagsmyset blev till söndagsmys nu ikväll med god middag, vin och film. Just vad vi behövde ❤️
 
Var bortbjudna till kompisar i fredagskväll vilket var gott och supertrevligt. Vi åkte in till stan i lördagskväll och skålade med sonen och hans flickvän samt hennes föräldrar. Firade att våra ungdomarna köpt en ny större lägenhet på Söder, detta efter en mycket spännande budgivning i veckan... gahhhh!!! Så kul att se deras glädje! Nu väntar styling och försäljning av deras nuvarande lägenhet. Det blir lika spännande att följa den budgivningen, hoppas det går bra! Sjukt galna priser på lägenheter i stan men å andra sidan så har man sagt så sedan jag flyttade till Sthlm 1985 och säkert innan dess också. Det har i de flesta fall lönat sig och varit en bra investering. Marknaden styr helt enkelt... Jag ska hjälpa dem att flytta, som tur är blir vi flera med tanke på mina knän :-)  Kan väl alltid bära en ljuslykta eller en kudde..
 
Maken och jag for vidare ut i snöyran på lördagskvällen och träffade en barndomskompis från Skåne och hennes man. Så himla kul att ses, händer tyvärr alltför sällan eftersom de bor i Göteborg. Bättring på det under 2016 bestämde vi, så långt till Gbg är det ändå inte! Vi har haft så galet kul när vi busade runt i Skåne på 80-talet, ett under att inte korsbanden rök redan då!
 
 
Glatt återseende och god mat på Daphne's. En liten sväng in på en bar blev det också. Jag halkade runt i snömodden utan broddar men det gick bra. Höll hårt i makens arm, säkert och tryggt! Broddarna låg så fint i sin broddpåse i handväskan intill läppglanset och mobilen, redo att sättas på om det skulle behövas. 
 
Vaknade i morse och kände "åh vad skönt med en gymfri dag" det blev en långfrukost och sedan tid till att rensa i skåp och städa lite mer än bara basic. Känns bra att få det gjort och fint blev det. Lite nya blommor kom på plats och vissna slängdes, det ger verkligen ny energi i hemmet. 
 
Nu är det läggdags och en ny vecka väntar. Inrutad som vanligt med jobb och rehab men batterierna är laddade så nu kör vi på igen... 😄👍
Det blir kanske lite nya övningarna för mina knäna i veckan, alltid svårt med nya övningar men samtidigt roligt och utmanande. Det ska vara lite svårt, då utvecklas man....sägs det ju!
 
Godnatt alla och sov så gott!